Comunicació Audiovisual

El mercat de les sales de cinema fora d’Europa per a films europeus

El film francès Lucy, un thriller futurista rodat en anglès i dirigit per Luc Besson, és la pel·lícula europea que ha tingut més èxit fora d’Europa.

Amb 31,9 milions d’entrades venudes fora d’Europa durant el 2014, representa el 38% del total d’entrades venudes per a films europeus en els 12 mercats no europeus recollits en aquest informe. Es tracta del nombre més gran d’entrades venudes i de la part més gran de mercat enregistrada per part d’un film europeu en els darrers cinc anys.

Aquest nou informe de l’Observatori Europeu de l’Audiovisual presenta un anàlisi d’alt nivell de l’actuació dels films europeus en el mercat de sales fora d’Europa durant el 2014.

En total, 82 milions d’entrades han estat venudes fora d’Europa per als films europees.  El percentatge d’assistència “mundial” estimada per a films europeus és del 18%, cosa que demostra que l’exhibició en sales de cinema fora d’Europa contribueix en una part important del volum global del mercat de sales per a films europees.

Entrades en sales de films europeus fora d’Europa 2010-2014 (en milions, estimació):

FilmExportReport2014graph-fr

L’informe respon a les següents preguntes: quants films europeus s’estrenen en sales de cinema fora d’Europa? Quantes entrades generen i en quins països? Quina és la importància de l’exhibició en sales fora d’Europa per a films europeus? En quins mercats els films europeus obtenen els millors resultats i quins han estat els 100 films europeus que han venut més entrades fora d’Europa?

El ventall de dades analitzades en aquest informe provenen de dos fonts: les dades de les entrades en 12 mercats no europeus recollides en aquest informe han estat proveïdes per Rentrak (www.rentrak.com), mentre que les dades sobre les entrades europees estan extretes de la base de dades LUMIERE de l’OEA. (http://lumiere.obs.coe.int).

 

Font: http://www.europacreativamedia.cat/comunicacio/altres_ambits/det-_i199688

Previous post

Nou portal de la Generalitat de Catalunya dedicat als fons de finançament de la UE

Next post

PREMIS Global Student Entrepreneur

info