Relacions internacionals

La importància de les Relacions Internacionals

Les Relacions Internacionals són un aspecte d’excepcional importància per als ciutadans. A mesura que el nostre món es torna més i més petit degut, principalment, a la tecnologia en l’àmbit de la comunicació, el transport aeri veloç i l’economia internacional complexa, el valor de les relacions pacífiques i cooperatives entre nacions s’està convertint en un factor considerable.

  • Pau. Històricament, una de les expressions més antigues de les relacions internacionals era l’establiment de tractats i acords entre nacions. El manteniment d’aquests tractats assegurava que les persones comunes podrien complir les seves tasques diàries de poder viure i criar a les seves famílies en lloc de dedicar-se a generar conflictes amb els veïns. La funció de relacions internacionals roman igual d’important avui dia.
  • Economia. Les relacions internacionals positives també promouen les polítiques de comerç efectives entre nacions, tant en termes d’importació de recursos naturals i de productes acabats no disponibles en un país com en termes de guanyar accés a un mercat més gran per mitjà d’exportacions a països estrangers. Les relacions internacionals defineixen els requisits i limitacions del comerç transfronterer.
  • Immigració. Les persones amb freqüència migren entre països, buscant oportunitats per millorar les seves vides. Aquest viatge pot ser temporal o permanent, però en qualsevol dels dos casos ha de ser regulat per assegurar el compliment de la llei, els criminals han de romandre fora del país aliè durant processos legals, es preserven els viatges turistes i migratoris. Les relacions internacionals juguen un paper clau en la determinació de les polítiques de control fronterer.
  • Preocupacions mundials. Les nacions sovint es veuen exposades a qüestions internacionals que són més extenses que qualsevol país en particular, o fins i tot continent, com ara qüestions sobre el medi ambient, epidèmies i terrorisme. Calen relacions internacionals sanes per a les nacions que cooperen de manera efectiva per complir aquests desafiaments, permetent a les nacions compartir informació rellevant de forma ràpida i els recursos de fons comú.
  • Cultura. Les relacions internacionals no només es tracten de regular i controlar el flux dels béns i de la informació, són també avantatjoses per promoure l’avanç de la cultura humana de forma general. La diversitat de cultures internacionals pot ser promoguda i compartida a través de polítiques progressistes de relacions internacionals, obrint-los les portes a programes com a intercanvi d’estudiants i exhibicions culturals per millorar l’enteniment de la varietat d’expressions humanes al voltant del món.
Previous post

Oberta la convocatòria per al DocsBarcelona

Next post

REL: Formació, ajuts i mentories

Ana Villarejo