Concursos i festivals

Mecal Pro (Festival Internacional de Curtmetratge i Animació de Barcelona)

Des del 1998, el Mecal, el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, ofereix anualment una curada programació dels millors curts de l’escena nacional i internacional amb cinc seccions oficials: internacional, documental, animació, obliqua i videoclip. A més de projeccions que recollien una extensa varietat de temàtiques i gèneres, s’organitzaran un nombre d’activitats paral·leles.

Aquest any se celebra del 28 de març al 14 d’abril. Però el Mecal no dura fins als dies que se celebra el festival: dura tot l’any, ja que Barcelona acull taules rodones, concursos, workshopsmasterclasses i jornades dedicades al cinema curt d’animació i, que exporta fora de les fronteres catalanes a través de diferents iniciatives.

Aquest any el festival compta amb una selecció de més de 350 curtmetratges provinents de 40 països. El festival s’estructura en tres setmanes, cadascuna al voltant d’un gènere diferent:

  • Del 28 al 31 de març se celebra la setmana de l’animació. El MACBA s’omple de curtmetratges animats, amb 6 sessions a competició i diverses paral·leles. També s’organitza, gràcies a la col·laboració amb NonStop Barcelona Animació, una sèrie de masterclasses i workshops.
  • Del 4 al 7 d’abril se celebra la setmana de la Ficció en l’Institut Francès de Barcelona. Comptarà amb 7 sessions de la Selecció Internacional a competició aquelles obres més innovadores. També hi haurà altres seccions paral·leles com “Talents Catalans”. Per altra banda, durant aquesta setmana, s’organitzarà el Mercat decurtmetratges en el Movistar Centre.
  • De l’11 al 14 d’abril se celebra la setmana del Documental en Arts de Santa Mònica. La setmana estarà presa per 5 sessions de Documental a competició i altres paral·leles sobre temes d’actualitat política i social com l’ecologia, la immigració, la sexualitat o el Womart. També tindràn diferents conferències i tallers, com un networking per a professionals del documental. Així mateix, aquesta setmana se celebrarà el “dia Friki”, que inclou seccions de Terror, Ciència-ficció i Sexe.

Com és habitual, Mecal dedicarà un espai de la seva programació a la millor filmografia en curt d’un país invitat. Aquest any, Estònia serà la protagonista de 4 programes distribuïts durant la setmana d’Animació. Es podrà gaudir dels millors curtmetratges estonians dels últims anys i diferents activitats relacionades.

 💡  Clic aquí per a visitar la pàgina web.

Previous post

L'Alternativa obre la convocatòria de pel·lícules per a la seva vigèsima sexta edició

Next post

Oberta la convocatòria de SERIEGRAMA, nou taller-residència de sèries impartit per Aberto Marini

Ana Villarejo