Periodisme i Comunicació Corporativa

Sis eines digitals gratuïtes per a periodistes

És important recordar que les eines no fan als periodistes. De totes maneres, un bon kit pot servir de gran ajuda.

Quan investiguem per a una història, generalment tenim una gran quantitat de diferents pestanyes obertes en el nostre navegador, que poden ser difícils d’utilitzar quan busquem la pestanya en particular que es necessita. Toby està dissenyat per fer front a aquests casos.

Toby és una extensió de Google Chrome que et permeti organitzar pestanyes en projectes i col·leccions. Aquestes apareixen en el teu navegador com targetes, i resulta molt més fàcil fer clic en elles per a trobar la pàgina que estàs buscant.

 

Hunter.io és un portal web que ajuda a trobar les adreces de correu electrònic de les persones que aquestes tracten de localitzar en tan sols uns segons, i amb tan sols introduir la pàgina de l’empresa en la qual treballa.

És una eina molt important, ja que durant tota investigació periodística és comú trobar la necessitat d’establir comunicacions amb persones que no coneixem.

 

Escoltar un arxiu d’àudio complet d’una entrevista pot ser tediós, especialment quan només necessites unes poques cites rellevants.

Cogi està dissenyat per a capturar destacats fragments d’àudio. Quan es comença a gravar, Cogi també comença a fer-ho, però també retrocedeix en el temps per a capturar fins 45 segons abans. Per tant, quan algú digui alguna cosa interessant, podem polsar el botó i indicar quants segons ha de retrocedir per emmagatzemar l’àudio (5, 15, 30 0 45), ajudant així a garantir que només emmagatzemem el fonamental de les xerrades.

 

Truepic és una excel·lent aplicació de verificació de fotografies i vídeos que és fonamental per als periodistes que està societat tan manipulada digitalment, d’aquesta manera ens assegurem que ningú ha alterat aquestes imatges. Està disponible per a iPhone i Android.

 

Es considera una de les aplicacions més útils per als periodistes.

WordPress et permet administrar el teu portafoli digital, blog o lloc web mentre treballes. També pots accedir a notificacions i anàlisis directament des del teu dispositiu Apple o Android.

 

Ser un bon periodista implica comprendre a què està presentant atenció la gent. Currents fa exactament això. Realitza un seguiment i comparteix els articles més llegits del dia, així com el rendiment de certs temes perquè els periodistes puguin adaptar millor el seu contingut a la demanda del públic. Per tant, permet afegir les fonts d’informació que l’usuari desitgi consultar i integrar-les per a la seva lectura en un atractiu format de revista.

El contingut està optimitzat per a smartphones i tauletes, permitent una navegació intuïtiva entre textos, imatges i vídeo en pantalles grans i petites, inclús sense connexió.

A més de subscriure’s a continguts concrets, l’usuari pot agregar-se a xarxes socials i feeds, actualitzacions públiques de Google+ i subscripcions de Google Reader.

Així mateix, Google Currents està integrat amb Google+ perquè els usuaris poden compartir els articles i arxius multimèdia que més els agradin amb els seus cercles de contacte.

Disponible per a Android, iPad i iPhone.

 

Previous post

La websèria "Nosaltres" premiada a la VI edició del Carballo InterPlay

Next post

El canal 33 obre una segona convocatòria per a projectes innovadors

Ana Villarejo