Ajuts i beques

10 beques per a llançar la teva carrera televisiva als Estats Units

Aquí trobarem tots els detalls que necessites per a sol·licitar una beca de guionista televisiu als Estats Units. Aquest podria ser el teu primer pas per a iniciar la teva carrera!

1. Austin Film Festival Teleplay Competition

Festival que ofereix als escriptors l’oportunitat de ser llegit per professionals de la indústria.

Cada participant rebrà comentaris dels experts pels seus guions.

Els semifinalistes i finalistes tindran l’oportunitat de reunir-se amb agents, gerents i executius. La Conferència d’Escriptors d’octubre també ofereix als escriptors l’oportunitat d’establir contactes i establir connexions amb altres escriptors i professionals de la indústria.

Quan: Les notificacions per a aquells que avancen a la Primera Ronda i la Segona Ronda s’envien al setembre. La Conferència d’Escriptors es porta a terme a l’octubre.

– Cost de sol·licitud: 35 $ per a l’aplicació abans de la data límit, 50 $ per a la data límit habitual i 60 $ per a l’aplicació dins de la data límit. Les categories de premis addicionals estan disponibles per 20 $ per premi.

– Data límit: 15 de maig.

– Materials de sol·licitud: Scripts pilot originals, o scripts d’especificacions per a qualsevol programa de televisió que s’estigui emetent actualment, formulari de sol licitud en línia. El Festival de cinema d’Austin també ofereix concursos de guions per a cinema, sèries digitals, dramatúrgia i curtmetratges.

 

2. The Black List / Women in Film

Programa intensiu d’un mes de durada per a 6 o 8 escriptors de televisió no professionals prometedors, centrats en el guió i el desenvolupament professional a Los Angeles, Califòrnia.

El laboratori consistirà en el desenvolupament de guions, treballs en grup i classes magistrals amb escriptors professionals i executius de la indústria.

Els participants tindran els seus pilots finals llegits per agències. Entre els assessors anteriors del Laboratori s’inclouen escriptors i creadors de programes com Divorce, Parenthood, Westworld i One Day at a Time.

Quan: Octubre 2019.

– Cost de sol·licitud: Gratis, però és obligatori ser membre de Women in Film.

– Data límit: Sol·licituds fins al 24 de maig. Es notifica als participants seleccionats el 6 de setembre de 2019.

– Materials de sol·licitud: Guió pilot original, sinopsi breu, CV, declaració personal i formulari de sol·licitud en línia.

 

3. CBS Writers Mentorship Program

Programa de 8 mesos que s’enfoca a brindar desenvolupament professional, oportunitats per establir contactes i suport per a escriptors nous i emergents a Los Angeles, Califòrnia.

Cada any es trien 10 escriptors, els quals s’associen amb un mentor executiu. Els mentors es reuneixen amb els participants regularment per parlar sobre el seu treball, obtenir comentaris creatius i consells per continuar les seves carreres. El programa també ofereix petites reunions a través de showrunners i professionals de la indústria.

Quan: D’octubre de 2019 a abril de 2020.

– Cost de sol·licitud: Gratis.

– Data límit: 1 de maig de 2019.

– Materials de sol·licitud: Carta d’interès, CV, formulari de publicació legal, dues mostres d’escriptura: un guió d’especificacions basat en una sèrie de televisió en horari de màxima audiència i una obra original d’escriptura. El material original ha de coincidir amb el to de l’script d’especificacions.

 

4. Disney. ABC Writing Program

Programa pagat d’1 any que té l’objectiu de connectar als participants als seus primers llocs com a guionistes de televisió.

Els escriptors participen en un pla d’estudis que inclou tallers, oportunitats per establir contactes i participació amb els prenedors de decisions. L’objectiu és facilitar relacions que puguin aplanar el camí cap a una carrera com a escriptor de televisió. Alumnes del programa han creat programes com Anatomia de Grey, Scandal, Mad Men o Breaking Bad.

Quan: El programa d’1 any comença al febrer i finalitza al febrer de l’any següent.

– Cost de sol·licitud: Gratis.

– Data límit: Sol·licituds obertes al maig. Actualitzacions i detalls a la pàgina de Facebook oficial.

– Materials de sol·licitud: Guió pilot d’acció, resum del guió, mostra d’escriptura secundària, com un guió pilot original addicional o una especificació per a una sèrie d’acció en viu que es transmet durant la temporada de televisió actual, resum de mostra d’escriptura secundària i CV.

 

5. HBO Writers Lab

Programa de tutoria adreçat a escriptors emergents.

Són 8 els elegits, els quals participaran en classes intensives d’una setmana de durada, seguides de 8 mesos de tutoria per executius creatius d’HBO. Cada escriptor desenvolupa un guió apropiat per HBO o Cinemax.

Les classes magistrals se centren a preparar els escriptors per crear el millor guió possible. Aquests inclouen discussions sobre l’estructura de la història, el desenvolupament del personatge i la visió per al negoci de l’entreteniment. Els participants del programa també es reuneixen mensualment per participar en tallers.

Quan: Les classes magistrals tenen lloc al juny, seguides de 8 mesos de tutoria.

– Cost de sol·licitud: Gratis.

– Data límit: Febrer 2020.

– Materials de sol·licitud: Guió, CV, 2 preguntes breus d’assaig. Els guions poden incloure una comèdia original o un drama dramàtic de mitja hora, un pilot de drama original d’1 hora, un joc complet, 3 guions per a la mateixa sèrie web o un guió de llargmetratge.

 

6. National Hispanic Media Coalition

Taller a temps complet de 5 setmanes a Sherman Oaks, Califòrnia. Es seleccionen 10 escriptors per participar en una mentoria guiada per Geoff Harris, de desenvolupament de guió.

Quan: 30 de setembre – 1 de novembre.

– Cost de sol·licitud: Gratis.

– Data límit: 20 de juliol de 2019.

– Materials de sol·licitud: Mostra d’escriptura, CV, o declaració d’interessos, i formularis d’autorització.

 

7. NBC Writers Lab

Dirigits a escriptors emergents que necessiten aquest últim suport per estar preparats per a un lloc d’escriptor en una sèrie de televisió.

Se seleccionen fins a vuit escriptors per al programa de sis mesos que consisteix en classes setmanals de desenvolupament professional nocturns a NBCUniversal (Universal City, Califòrnia).

Al final del programa, els escriptors són considerats per escriure en alguna sèrie de l’NBC. Els exalumnes han escrit en sèries com The Blacklist, Community, Burn Notice, Brooklyn Nine-Nine i It ‘s Always Sunny in Philadelphia.

Quan: Aquest programa de sis mesos es porta a terme des de l’octubre fins al següent mes d’abril de cada cicle d’aplicació.

– Cost de sol·licitud: Gratis.

– Data límit: Entrades obertes l’1 de maig, tancament el 31 de maig. La llista d’especificacions d’espectacles aprovats s’anuncia al gener de cada any.

– Materials de sol·licitud: CV, guió d’especificacions de la llista aprovada de programes de televisió actuals, formulari de divulgació legal. Als semifinalistes se’ls demanarà un pilot de televisió original com a segona mostra d’escriptura.

 

8. Nickelodeon Writers Program

Aquest programa selecciona 3-4 escriptors per participar en un programa de pagament centrat en l’experiència pràctica. Els escriptors es reuneixen amb els creadors de la sèrie Nickelodeon, treballen a les sales dels escriptors i escriuen guions d’especificacions i llancen idees d’històries per a l’acció en viu i la televisió animada. El programa es divideix en dos:

–  The General Track; és un programa d’un any centrat en la programació de Nickelodeon.

– The Preschool Track; és un programa de sis mesos per a desenvolupar escriptors interessats en programes per a la demografia preescolar.

Quan: El programa comença en octubre de l’any de l’aplicació.

– Cost de sol·licitud: Gratis.

– Data límit: Gener 2020.

– Materials de sol·licitud: Script d’especificacions basat en un programa de la llista de programes acceptats.

 

9. Sesame Street Writers’Room

Beca d’escriptura per a entre 7 i 10 escriptors amb antecedents racials poc representats.

Els narradors emergents reben una experiència d’escriptura pràctica guiada pels veterans de Sesame Street i altres líders de la indústria de l’entreteniment. El programa consta de sessions setmanals de 3 hores per crear contingut original per nens a les oficines de Sesame Street a la ciutat de Nova York. Els escriptors completaran almenys un guió original durant el programa, i fins a dos participants tindran l’oportunitat de rebre ofertes de desenvolupament creatiu i més tutoria.

Quan: Des de principis de maig fins a mitjans.

– Cost de sol·licitud: Gratis.

– Data límit: Gener 2020.

– Materials de sol·licitud: Script d’especificacions basat en un programa de la llista de programes acceptats.

 

10. Warner Bros. Television Writers’Workshop

El taller d’escriptors de televisió de Warner Bros, selecciona fins a vuit participants per participar en les reunions setmanals de la nit en el lot de Warner Bros, a Burbank, Califòrnia.

El taller consta de conferències i una sala d’escriptors simulats, en la qual els escriptors van crear un guió d’especificacions sota les mateixes pautes típiques d’un espectacle en producció.

Els escriptors que tenen èxit en l’exercici de la sala d’escriptors són considerats per a una posició de personal en els programes de televisió de Warner Bros A més, els escriptors estan exposats als escriptors i executius de Warner Bros, per crear relacions per tal de promoure les carreres dels participants. Els exalumnes han seguit escrivint per a programes com Blindspot, You, Trial & Error, Fuller House i Arma letal.

Quan: Octubre 2019 – Abril 2020.

– Cost de sol·licitud: Gratis.

– Data límit: 31 de maig.

– Materials de sol·licitud: CV, declaració personal, script d’especificacions de la llista aprovada d’espectacles.

 

➡ Per a més informació clic aquí.

Previous post

El Festival de Sitges i Cannes impulsen Fantastic 7, un fòrum per a fomentar el talent dins del cinema de gènere i el desenvolupament de projectes

Next post

Oberta la convocatòria per al 7º Mentoring Projects

Ana Villarejo