General

Vine al Saló del Cinema i les Sèries aquest cap de setmana

El Saló del Cinema i les Sèries es consolida en la seva quarta edició que se celebrarà els pròxims dies 17,18 i 19 de maig en La Farga de l’Hospitalet.  El nombre d’assistents de les últimes edicions ha anat creixent i ja són més de 60.000 persones les que han visitat el Saló.

CinemaWorld aposta un any més per aquest esdeveniment que, durant tres dies, unirà als mons del cinema i les sèries en un mateix espai mitjançant activitats, expositors, exposicions, concursos, projectes de crowdfunding en viu i les esperades xerrades amb reconeguts actors, directors, guionistes, youtubers, crítics i altres professionals.

 

INVITATS

Entre les 35 xerrades destaquen la presència de Miki Esparbé i Paco Caballero, que parlaran sobre el procés de creació de la comèdia. Oslo, un dels personatges de La casa de Papel, ens explicarà els secrets de la sèrie de Netflix. En l’àmbit de l’animació i els efectes especials comptarem amb Sergio Lara (animador de stop-motion en l’última pel·lícula de Wes Anderson, Illa de Gossos) i amb Lluís Rivera, guanyador del Goya a millors VFX per Súper López, que ens parlarà de la seva experiència en el camp dels efectes especials. Per la seva banda, Marc Orts, guanyador de cinc premis Goya, impartirà una Masterclass sobre l’evolució de la tecnologia de so en l’àmbit cinematogràfic.

Els nous llenguatges audiovisuals també tindran un paper central amb la presència de nombrosos YouTubers. Entre d’altres, Kajal Napalm reflexionarà amb Carlo Padial sobre com el llenguatge cinematogràfic ha influït en els nous canals de creació de contingut, i Hache i Scarlew Harzac, ens introduiran al món del doblatge i de l’univers cinematogràfic d’Edgar Wright, respectivament. D’altra banda, Soy una pringada (Esty Quesada), la coneguda influencer, serà una altra de les protagonistes destacades i participarà en una sessió interactiva en què parlarà dels referents cinematogràfics que més l’han marcat.

 

EXPOSICIONS

Ens acompanyaran les exposicions més singulars; començant pels vestits originals de pel·lícules de ciència-ficció com Les cròniques de Riddick o Stargate, així com una gran mostra de props de pel·lícules com Super 8, Peter Pan, The Ring, 28 dies después o Hellboy II, entre altres. L’exposició Making Movies ens portarà objectes originals de pel·lícules com StarWars, Indiana Jones i Alien.

El cinema clàssic comptarà amb una exposició de fotografies, algunes d’elles autografiades per les grans estrelles de l’època daurada de Hollywood.

La ficció més actual serà protagonista amb Juego de Tronos i un dels figurants de la sèrie, que ens explicarà els secrets del rodatge; The Big Bang Theory comptarà amb Toni de la Torre i Ramon Cererols com a ponents en una xerrada sobre la ciència dins de la coneguda sitcom.

La ficció més clàssica també tindrà el seu espai amb xerrades sobre Star Trek i Star Wars. Univers Alien ens portarà una connexió en directe amb Jenette Goldstein (Vasquez) i Mark Rolston (Drake), actors d’Alien, en una xerrada que promet moltes sorpreses.

 

ACTIVITATS INTERACTIVES

Entre les principals activitats interactives trobarem tallers de caracterització, maquillatge professional i de construcció de cosplay; un espectacle d’Impro Show dedicat al món del cinema; tallers d’especialistes a càrrec d’InExtremis; espais de stop-motion, d’efectes visuals, de foleys i efectes de so i, a més, un concurs de creació de guió. Un dels plats forts serà una “Infecció Zombi en viu“, un espai dedicat a l’entreteniment interactiu en el qual s’haurà de sobreviure a una apocalipsi zombi.

Com a fi de festa, el públic podrà assistir a un concurs de Cosplay organitzat per BCN Cosplay i a una sessió del vídeo DJ Eclectic Method.

 

Teniu un preu especial de 3,5 euros el divendres, i 4,5 euros dissabte i diumenge per a grups de 5 a 40 persones. Només cal introduir el seguent codi de descompte:   GRUPS_SALODELCINEMA2019 en aquest enllaç.

 

Previous post

Es convoquen les ajudes a la producció de curts sobre projeccions per a 2019, com una dotació de 600.000 euros

Next post

Convocatòria del XIV Premi de Periodisme Solidari

Ana Villarejo