Concursos i festivals

Festivals d’estiu 2019

JULIOL

  • Atlantida Film Fest.

Festival que se celebra de l’1 de juliol a l’1 d’agost.

És el festival més gran i important d’Europa. Aquest està coent una interessant programació per a la novena edició, que es veure de manera online, així com a través de la plataforma Filmin, com en la seu oficial de Palma, durant una setmana.

Encara s’estan acabant de concretar els últims detalls, però Jaume Ripoll, director del certamen i cofundador de Filmin, ha revelat alguns dels títols més destacats, trencadors i inèdits, com Diego Maradonna, la pel·lícula, obra realitzada per l’oscaritzat Asif Kapadia. A més de tan esperada producció, el festival comptarà amb altres interessants títols com Letters to Paul Morrissey, Ulls Negres o Staff Only.

Aquestes produccions que es projectaran tant a l’aire lliure com en emblemàtics llocs de la ciutat. Tot això amb un únic objectiu: donar a conèixer al públic les millor pel·lícules internacionals que no sempre reben el seu lloc a les sales.

Però, no només es tracta de cinema en aquest festival, ja que la cita també comptarà amb debats, concerts i altres esdeveniments de relleu com a laboratoris de guió i tallers orientats als professionals de secundària. En aquest sentit, els professors de secundària que ho desitgin podran assistir a una masterclass en la qual s’oferiran les claus per introduir el món del cinema i el documental a les escoles.

La Atlantida Film Fest ha trobat el seu formula: combinar la programació en línia amb un esdeveniment físic d’una setmana de durada a la capital balear.

Clic aquí per a més informació.

 

  • PREVIEW.

Festival que se celebra del 6 al 27 de juliol.

Aquest any participen més de 2100 propostes en la sisena edició del PREVIEW, amb una selecció de 36 curtmetratges, que se celebrarà del 6 al 27 de juliol al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat.

Durant els dijous 6, 13, 20 i 27 de juliol, es realitzaran projeccions diàries dels curtmetratges presentats a concurs i, també, els que són pròpiament d’exhibició.

Durant aquesta edició es projectaran 4 curtmetratges de Categoria General d’entre 1 i 15 minuts de durada, 4 curtmetratges d’entre 1 i 3 minuts i 1 curtmetratge de categoria Local que serà només d’exhibició i, per tant, quedarà fora de concurs.

Els curtmetratges es projectarà a l’exterior del Centre Espai Cultural, amb entrada totalment gratuïta, oferint als aficionats i amants del món audiovisual un indret de quedada en el qual puguin compartir experiències, fer contactes entre ells i promocionar el Prat de Llobregat com a localització per futures obres.

Aquesta sisena edició comptarà amb un jurat de reconeguda trajectòria dins del món audiovisual, alguns d’ells vinculats a la ciutat del Prat del Llobregat, com: Oriol Sala-Patau, Víctor Martí, Lolo Herrero, Èrika Sánchez i Elena Torrent. El públic també podrà votar les projeccions. Per tant, el festival tindrà premis i reconeixements a partir de les votacions del públic i del jurat.

Clic aquí per a més informació.

 

  • Fascurt.

Festival de Curtmetratges del Masnou, el qual se celebra del 4 al 7 de juliol.

Aquest festival va néixer el 2003 a partir d’una iniciativa de l’Associació Cultural Akonga, i s’ha consolidat com un referent cultural dins el sector audiovisual de la zona del Maresme.

Una de les localitzacions del festival és la platja d’Ocata, on es projecten curtmetratges de ficció, animació i undercortos (un curtmetratge amb una idea molt bona darrere però que es fa amb pocs recursos) per donar veu a creacions que acostumen a quedar fuer de els circuits habituals.

A més dels curtmetratges en competició, el festival programa una gran diversitat d’activitats formatives, cicles especials i actuacions musicals.

Clic aquí per a més informació.

 

  • Fantosfreak.
Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola del Vallès, el qual es celebra del 15 al 19 de juliol.

Aquest Festival ens acosta a un gènere audiovisual, el freak, sense perdre de vista el cinema fantàstic i de terror. Així mateix, es realitzen activitats dedicades a éssers terrorífics, estranys i còmics de gènere, juntament amb nits dedicades als curtmetratges fantàstics i freaks.

Les gairebé dues dècades del festival el consoliden com un públic que creix any rere any i el converteixen en un dels festivals de gènere més multitudinaris del país.

Clic aquí per a més informació.

 

  • Festival Nit de Cinema Oriental.

Festival que se celebra del 15 a 21 de juliol. Té com a objectiu apropar la cultura asiàtica a través del cinema.

Des de l’any 2014, el festival complementa aquesta visió d’Àsia amb altres activitats (com per exemple, la gastronomia o les arts plàstiques i escèniques) a través d’exposicions, tallers, una mostra d’arts marcials, concerts o representacions de contes populars.

El festival inclou una secció oficial a competició amb el premi Gat de la Sort, entregat per votació popular, i també sessions retrospectives i sessions infantils, així com el Premi del Jurat i el Premi de la Crítica. També hi ha programades sessions infantils, retrospectives, sessions especials i maratons temàtiques com Nit Golfa o la Nit Vampírica.

Clic aquí per a més informació.

 

 

 

AGOST

  • Festival Internacional de Cinema de la Cerdanya.

Festival que se celebra del 3 al 11 d’agost de el 2019.

Aquest festival va néixer el 2010 com un concurs de curtmetratges que posa en valor els actius patrimonials, naturals, paisatgístics i etnogràfics de la zona, és avui dia un dels més rellevants de la comarca de Girona.

Per contribuir a complementar l’oferta turística existent, al llarg de les següents edicions s’han anat consolidant fins a convertir-se en un certamen de cinema independent on els llargmetratges han arribat a un lloc de treball destacat dins de la programació.

A més, hi ha una sèrie d’activitats paral·leles que s’acosten al cinema de gran públic: des de les sessions tradicionals fins a les més golfes o infantils, sense oblidar els tallers i quedades del sector audiovisual, exposicions o campus així com visites guiades pels principals atractius audiovisuals de Puigcerdà.

Clic aquí per a més informació.

 

  • Cinema Lliure a la Platja.

És una mostra gratuïta de cinema independent, es projecta tots els dijous a la platja de Sant Sebastià (Barcelona), els divendres a Badalona (platja de l’Estació), els dissabtes al Prat del Llobregat (platja del Prat) i dimarts i divendres a Mataró (platja del Varador), a partir de les 21: 00h.

Consisteix en una mostra de cinema sense restriccions, límits ni entrada. Només el mar, una bona pel·lícula i una comunitat de persones que comparteixen amb els seus amics, familiars, o animals un moment d’oci i creativitat a la platja. Comença el 27 de juny i acaba l’1 d’agost. Sol comptar amb projeccions d’algunes de les millors pel·lícules que han passat pels festivals de cinema de Catalunya, i amb una selecció de curtmetratges a càrrec de Filmets.

Programació d’aquest any: “Viatge al quart d’una mare”, “Benvinguda a Montparnasse”, “Kubo i les dues cordes màgiques”, “Carmen i Lola”, “Leto”. I una pel·lícula que el públic escull.

Clic aquí per a més informació.

Previous post

Galacticat (Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent)

Next post

This is the most recent story.

Ana Villarejo